Fel

Egész héten ez az ige foglalkoztatott, melyről először a hittanórákon kellett foglalkoznom.
„Ó, Nebukadneccar! Nem szükséges, hogy erre bármit is feleljünk. Van nekünk Istenünk, akit mi tisztelünk: ő ki tud minket szabadítani az izzó tüzes kemencéből, és ki tud szabadítani a te kezedből is, ó, király! De ha nem tenné is, tudd meg, ó, király, hogy mi a te isteneidet nem tiszteljük, és nem hódolunk az aranyszobor előtt, amelyet felállíttattál!” Dán 3, 16-18
Isten szorosan tart maga mellett. Elég sok téma van, ami csak vele élhető át, áldásával mozdulhat előre. Ez persze egyfajta nyomás, de Isten áldására van, lelki életünket elmélyíti. A fenti ige arra is bátorít, hogy kétségtelen az Isten hatalma, győzelme.
Az is felemeli szemeimet, hogy mennyi mindenen segített már át Isten, sok kérdésben a gyülekezet most is válaszokra talált, melyeket hosszabb időre lezárhatunk (tagsági kérdések, zenei kérdés, ifjúsági munka). Azért könyörgöm, hogy az Úr konkrét válaszokat adjon, nincs semmi akaratom, amit mindenképp szeretnék végigvinni, így vagy úgy cselekedni. Csak kérdéseim vannak Isten felé, kérd te is velem a válaszokat. Látom, hogy most már Isten ajtókat nyit a jövő, a jó reménység és jó hírek felé. Most érzem a súlyát annak, hogy fel kell emelnem saját tekintetem, másokét is felemelni, hogy lássam: kész az Isten győzelme.

Új hozzászólás beküldése

  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • Engedélyezett HTML jelölők: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.

További információ a formázási lehetőségekről

CAPTCHA
A kérdés azt vizsgálja, hogy valós látogató, vagy robot szeretné az űrlapot beküldeni.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.