Istenre várva

Csónak

Na most már tényleg elindulnak az ünnepek. Nagyon élvezem, ahogy érkezik be a rengeteg ruha és a cipősdobozok. Nagyjából megvan már a célirány is, kapcsolatok felvéve. A zenei áhítatok is megkezdődtek, de nagyon várom a családdal való találkozást, a kántálást, a teológus házaspárt, a Délibáb utcai énekkari szolgálatot, a szilvesztert, és még mindent.
Sokan voltak a Fúvószenei esten, jól alakult. Érdemes megnézni:
http://www.ustream.tv/recorded/19030578
A csengődiek menyegzői ebéddel vendégeltek meg szombaton a közgyűlés végén. Tegnap a soltvadkerti megtért romák jöttek velünk Rostásékhoz: kiderült, hogy rokonok, nagy volt az öröm. Remélem, a két csapat hosszútávon tudja majd erősíteni egymást. Nagyon kérjük most az imatámogatást.
A héten nem nagyon megyünk sehová, örülünk, ha itthon a városban utolérjük magunkat a telefonokkal (ma 43 hívás), emailekkel, programszervezésekkel. De ez cseppet sem unalmas, sőt inkább nagyon pörgős. Sokan keresnek meg itthon is, hoznak a gyűjtésekre ezt-azt, én meg élvezem most ezeket az inkább programszervezői teendőket.
De közben készülődöm, szeretném veletek közösen átélni Krisztus csodáját. Úgy érzem, Isten adott szavakat pénteken, és ez jó, de most péntekre még nem, nélküle nulla vagyok, nem is akarok más lenni. Kérem, hogy adja meg az üzeneteket, ne csak beszéljek magamnak meg a falnak. Isten nagy. Én meg egy üres csónak, ami várja, hogy a Mester belépjen és tanítson.

Erről két régi novellám jut az eszembe.

Báb
Az elhagyott csónakot gyengéd megértéssel himbálja a szél a holtág vizén. Már nincsenek evezői, utasa, csak az a báb. Meg a víz, mely egyre jobban betölti, és a süllyedésben csak a kemény fagy jege torpantotta meg olykor.
Most nyár vége van, az utolsóé. A fák bölcsen csellóznak a madarak búcsúztató énekéhez. Elsimul a holtág, a Nap békésen hajtja meg fejét.
A csónak utolsó száraz pontjáról egy pillangó röppen az ég felé.

Eszköz
Megpróbálok kétrét hajolni vagy összegömbölyödni, hogy olyan villanykörte- formát öltsek valahogy... hogy betekerj a bús íróasztalodon álló bőrernyős lámpába, és hogy olvasd azt a nagy öreg Bibliát.

Új hozzászólás beküldése

  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • Engedélyezett HTML jelölők: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.

További információ a formázási lehetőségekről

CAPTCHA
A kérdés azt vizsgálja, hogy valós látogató, vagy robot szeretné az űrlapot beküldeni.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.