Ládika

Ládika

A hétvége elég nehéz volt, most többet vagyok itthon csendben az Úr előtt és a családdal. Élvezzük a tavaszias időt, szövögetjük terveinket, megragadjuk az Istentől készített alkalmakat, programokat, testvéri találkozásokat.
A tegnapi ökumenikus alkalomból azt a bátorítást kaptam, hogy áldjam a nekem terhet jelentő embereket. Könnyen látjuk magunkat mindig áldozatnak, ezért inkább azokra gondoltam (a fent megjelölt felhívás mellett), hogy kinek jelent terhet az én személyem, akár jogosan is. Köszönöm azoknak, akik így is tudnak rám áldást kívánni, töröm magam, hogy minél kisebb terhet jelentsen az életem.

Ma megszólított egy ige:
„A papok beleegyeztek, hogy nem teszik el a népnek a pénzét, de a templom rongálódásait mégsem javíttatták ki. Akkor Jójádá főpap vett egy ládát, a fedelén lyukat fúrt, és odatette az oltár mellé jobb felől, ahol be szoktak menni az ÚR házába. Abba tették az ajtót őrző papok mindazt a pénzt, amit az ÚR házába vittek.” 2Kir 12, 9-10
Érdemes a jó döntéseinket egy nyithatatlan ládába dobni , hogy ne tudjuk visszavenni azokat a dolgokat, amiket egyszer Istennek ajánlottunk.
Tegnap itt voltak apuék, igazi pihenőnap volt. Ettünk tojást, szalámit, kolbászt, sajtot, bocitejfölt, kenőmájast, lekvárt, mézet, fánkot, palacsintát, rostélyos marhát, vese-velős tojásrántottát, hurka-kolbászt, tejfölös vesepecsenyét – ma mindenki otthonában fogyózik. Le is sétáltuk a soltszentimrei Csonka-toronynál – mindenkinek ajánlom, de csak napsütésben. Utána majdnem elakadtunk a sárban, csodálatos élmény volt újra az aszfalton autózni. Jó kis kikpcsolódás volt, kajálásról a Gyűrűk Ura jut az eszembe: 150 oldalanként van benne egy nagy lakoma, nagy alvás, kikapcsolódás, amire a történet feszültségében mind a szereplőknek, mind az olvasó lelkivilágának szüksége van. Aztán jöhetnek újra az élet terhei. Isten megerősít, megaláz, formál, és ez nagyon jó.

Új hozzászólás beküldése

  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • Engedélyezett HTML jelölők: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.

További információ a formázási lehetőségekről

CAPTCHA
A kérdés azt vizsgálja, hogy valós látogató, vagy robot szeretné az űrlapot beküldeni.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.