Mire való eszköz?

Munkatársak :)

Szolgálatom kezdetén egy ige sokat szólalt meg bennem: „Nem küldettem máshoz, csak Izrael házának elveszett juhaihoz”. Nem reklámoztam ezt, több okból. Mert ez Jézusra vonatkozó ige. Másfelől nem voltam benne biztos, hogy Isten tényleg csak ezt a feladatot adta nekem – bár bőven megelégedtem volna vele. Azért is, mert nehezen beszélgettem nem hívőkkel Istenről – úgysem értünk egyet.
Számomra is meglepő módon Isten megváltoztatott ebben a kérdésben. Nem tudom, hol kezdődött, talán mikor a gyülekezet által végzett misszió révén egyre többen kerestek meg érdeklődők, olyanok, akik Istenről szeretnének hallani. És rájöttem, hogy ez mennyire izgalmas, fantasztikus dolog. Jelenleg heti 3-4 olyan találkozásom, látogatásom, beszélgetésem van, ami ilyen hitre vezető célzatú. Isten elvette a félelmet, helyette nagy örömet, reménységet adott. Nagy segítséget jelent számomra az a gondolat, hogy a növekedést Isten adja – én nem tudok megtéríteni senkit, erre csak ő képes. Mi csak plántálunk, öntözünk. Másfelől az is bátorít, hogy „aki bőven vet, bőven arat”.
Szóval mi születik ebből? Nagy örömmel veszem, sőt kimondottan keresem azokat a lehetőségeket, amikor megtérés előtt állóknak beszélhetek Istenről. A legjobb, amikor ők kérnek, keresnek erre. Bátran, szoros kontextust nem is keresve szólok az örökéletről, a bűnről és kegyelemről, Isten követéséről. Mondom az igéket, Isten igazságait, a többit rá bízom. Néha elfog a szorongás, hogy nem tudok valakit hozzá vezetni. De imádkozom, és Isten kezébe teszem le, ez az ő országa és ügye, én csak eszköz vagyok.
Zárja mindezt egy vidám kép, egy mezőgazdasági eszközről, és két jó segítőről :).

Névtelen látogató képe

Aki kevésen hű, sokra bízatik

Aki kevésen hű, sokra bízatik ezután.

Új hozzászólás beküldése

  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • Engedélyezett HTML jelölők: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.

További információ a formázási lehetőségekről

CAPTCHA
A kérdés azt vizsgálja, hogy valós látogató, vagy robot szeretné az űrlapot beküldeni.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.