Rájöttem

Teher alatt

Mostanában elég nyúzott vagyok, nehéz heteim voltak. Többnyire olyan dolgok viseltek meg, amikről azt gondolom, hogy Istennek is fájnak, nem a saját ügyeimről van szó. Most úgy érzem magam, mint Illés az ő elcsüggedésében (csak nem vagyok annyira szent, mint ő volt): "Nagyon buzgólkodtam az ÚRért, a Seregek Istenéért, mert Izráel fiai elhagyták szövetségedet, lerombolták oltáraidat, prófétáidat pedig fegyverrel ölték meg." 1 Kir 19, 10 (Hála Istennek a vers folytatását nem érzem aktuálisnak.) Most arra jöttem rá, hogy ezeket a dolgokat túlságosan a saját ügyemként kezeltem, akként hordoztam és akartam megoldani. Ezekre az Isten ügyeire jönnek még rá az én bűneim, hibáim terhei. Elhatározam, hogy az Úr ügyét visszaadom az Úr kezébe a bűneimmel együtt. Ő bírja el ezek súlyát, sőt ő bírja megoldani, meggyógyítani is ezeket. Kicsit hátrébb lépek, csak Isten indítására szeretnék cselekedni, unom a saját pörgésemet. Ámen.
Elcsendesedvén kicsit kikapcsolódtam, egy házityúkból izmos levest főztem, a húst pedig tejfölös-rozmazingos szósszal besütöttem. Elég jól sikerült, örülök neki... na meg a többiek is :)
Hétfőn egész megdöbbentő volt a cigánymisszió! Amikor kiérkeztünk, a szokásos nappali szoba "imháznak" volt berendezve, volt egy csomó szék (pont én is most hoztam hármat), középen asztal szép abrosszal, rajta nagy Biblia, mögötte három szék nekünk; nagyon megható volt. Utóbbit megosztottuk másokkal is, mert megtelt a szoba, vagy húszan voltunk együtt. Annyira kedvesek, nyitottak, érdeklődők! Beszélgettünk Szűzmáriáról és többi szentről is, hogy helyettük mi a főnkhöz, az EGY IGAZ ISTENhez imádkozunk. Volt szó még arról is, hogy Pálék megszabadították a jósló szolgálólányt. Nem azért, mert nem működött a szava, hanem mert nem az Isten szolgája volt. Remélem, az Úr így változtat meg sokakat ma is.

Új hozzászólás beküldése

  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • Engedélyezett HTML jelölők: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.

További információ a formázási lehetőségekről

CAPTCHA
A kérdés azt vizsgálja, hogy valós látogató, vagy robot szeretné az űrlapot beküldeni.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.