Romák és Konfi

Most olvashatod konferencia-értékelőmet, de előtte hadd írjak az első cigánymissziós csodánkról. Ma délután Novák Zsolttal és Zozóval kimentünk a Délibáb utcába, jött Szomor Ferenc, Fazakas Laci, Szabó Isty, sőt Szabóné Márti is csatlakozott hozzánk. Hárman már vártak az utcán, de 5 per alatt kb. 35-en összegyűltek. Másfél órán át figyelmesen hallgattak bennünket a romák a szemerkélő esőben, nagyon kedvesek voltak, csodálatos élmény volt. Kérlek, imádkozz a folytatásért most, aztán olvass tovább.
Később még biztos sokat tapasztalunk közöttük Isten csodáiból, de már ez is megérte, felejthetetlen. Csak azt nem értem, miért nem mozdultam hamarabb Jézus misszióparancsára.
Akkor jöjjön a konfi-visszatekintés. Szeretném jelezni előre, hogy ezek személyes vélemények, meglátások, melyeket másokkal egyelőre nem egyeztettem, de most őszintén megosztok.

1. Ennyit soha nem küzdöttem az Úr előtt a konferencia áldásaiért, mint most, sok böjtben és gyötrelemben. Utólag úgy látom, hogy megérte ez a küzdelem.
2. Előzőleg láttam, hogy több helyen adódott plusz teher, döccenő a szervezésben.
3. Személyi konfliktusok is előjöttek a szív rejtekéből, hálás vagyok, hogy legalább szembenézhetünk ezekkel az ellentétekkel.
4. Nagyon áldottnak éreztem az igei szolgálatokat. Itt visszanézheted ezeket: http://www.ustream.tv/channel/kkbgy
5. Az evangélizáción körülbelül 10-en jelezték megszületett (első vagy többedik) döntésüket az Úr mellett.
6. A zene osztotta meg leginkább a jelenlévőket, melyről azt mondhatom, hogy nagyon sok pozitív visszajelzést kaptam, sokakhoz közel áll ez a dicsőítési mód. 48 óra alatt több mint 500-an nézték vissza ezt a videót.
7. Vasárnap sokan jöttek 10 előtt a tagok közül, és maradtak 11 után, akik nem szoktak ezekben az időpontokban az imaházban lenni. Közülük sokaktól pozitív visszajelzést kaptam.
8. Ezzel együtt nagyon sokaknak ez idegen volt, magától értetődő módon.
9. Ezek közé tartozom én is, kérem, ezért bocsásson meg mindenki. Bevallom, hogy nekem személy szerint erős, hangos volt, amellett, hogy zeneileg rendkívül izgalmas, változatos.
10. Amit mondhatok, hogy személyesen nem ez a gyülekezeti zenéről való jövőképem, hanem az ifjúsági éneklésnek is jóval csendesebb, akár egyhangszeres megvalósítása a hagyományos éneklés mellett.
11. Szeretném, hogy ha felelős vagyok az imaházban történő dolgokért, akkor olyan személyek/csoportok szolgáljanak, akiknek megmondhatom, hogy meddig erősödhet valami és mettől nem. Célszerű, ha olyan személy hangosít is, aki belülről ismeri az itteni határokat. Ebben segítségünkre lehet - nevess ki, ha megérdemlem  - egy decibelt mérő eszköz is. Mondom ezt a zenei csoport és hangosítók iránti szeretet, tisztelet mellett is.
12. Nyilván a gyülekezet – melynek véleményalkotása nem egyértelműen pozitív vagy negatív – dönthet arról, hogy kíván-e konferenciát szervezni… én személyes szerint nem ragaszkodom hozzá. Másfelől el kell döntenünk, hogy mennyiben magunknak szervezzük ezt saját kedvünkre, vagy mennyiben egy országos rendezvény, melynek mi otthont adunk, házigazdái vagyunk. Az országis ifivezetésnek is el kell döntenie, hogy mondjuk egy hónap alatt akar-e 5 konferenciát, mint most, vagy hangsúlyoz… erről Danával egyeztettünk már egyetértő hangnemben.
13. Nagyon hálás vagyok azért a türelemét, amit a gyülekezet részéről a konferencia ideje alatt és azóta tapasztaltam. Jelzem, hogy ezzel nem szeretnék, szeretnénk visszaélni.

Végül egy énekkel zárom soraimat, melyet Zozó énekelt többször, és most megmelengeti a lelkemet, ezzel szeretnék betöltekezni most mindenek végeztével.
• Vályog házaikban, az erdő szélén
Élnek a cigányok a város peremén
|: Dalolnak a cigányok, bajban és örömben
Krisztust magasztalva, a sziveikben. :|
http://www.youtube.com/watch?v=Xf_xUgrMM64

Névtelen látogató képe

Egy roma!Szerintem nagyon

Egy roma!Szerintem nagyon fontos a dicséret ,mert Istennek szól és nem embernek!
Át élni a zenét át lehet ,de mindig elöttünk legyen ,hogy Istennek szól az Ő dicsőségére!Ámen

Névtelen látogató képe

Békességet mindenkinek!

Békességet mindenkinek!

Boros Dávid képe

Békességet

Békességet mindenkinek!
Korrekt. Köszönöm.

Névtelen látogató képe

Szívemből kívánom, és

Szívemből kívánom, és imádkozom azért hogy az ottani romákra is igaz legyen a következő:

Mostantól már más lett az egész életük,
Szeretet és BÉKE öröm van bennük.
Megváltó jött hozzájuk a Nazáreti Jézus,
Új életet hozott és bűnbocsánatot!

Béke!

Boros Dávid képe

Abszolút. Köszönjük az

Abszolút. Köszönjük az imákat. d

Névtelen látogató képe

Jha... elfelejtettem immár 2x

Jha... elfelejtettem immár 2x z ;):D Hiányoztok nagyon!!!

Szomor Máté képe

Sziasztok! szomor máté vagyok

Sziasztok! szomor máté vagyok a kőrösi gyüliből.

Először is nagyon örülök hogy él a blog, folynak az eszmecserék!

Én most talán az utolsó kommentre szeretnék válaszolni, erdélyi testvérünk gondolataira. Az egyszerűség kedvéért engedtessék meg a tegező mód.

Nem tudom hogy miből gondolod hogy a mi gyülekezetünk el van világiasodva és hogy felmagasztaljuk a zenészt vagy az igehirdetőt. én jelenleg nem látom ennek semmi jelét. Isten a legfőbb példaképem, de Boros Dávid és Szabó Balázs alázatosságban nekem igen követendő példa. És mivel gondolataim szerint személyesen egyikőjüket sem ismered - csak egy közvetítés alapján -, így ez talán kicsit elhamarkodott gondolat volt. Szabó Balázs szerény és alázatos ember. én sem ismerem teljesen, de te se téveszd össze a temperamentumosságát, az úrért való égését az alázaotsságának és szerénységének a hiányával.

Az én olvasatom szerint az igehirdető, beszéljünk most konkrétan Novák Zsoltiról, nem volt kicikizve. Volt egy hozzászólás ami azt írta hogy a zsolti végigkiabálta az előadásait.
Hát véleményt szerintem nyugodtan lehet nyilvánítani, és ez nem kicikizés, balázséknak is volt aki megírta h hangosak voltak vagy túl sok.... őket sem cikizték ki.
És azért, mert az "igazat" elmondta zsolti, na azért végképp senki sem szólta meg:) És ha figyelmesen követted a közvetítéseket, Balázs is elmondta párszor az "igazat" a dicsőítések során.

Írtál arról, h arról beszélünk a napok múlásával h milyen volt a zene stb... Sajnos megint csak hiányzik a személyes ittléted, egy közvetítés + egy blog alapján azért kicsit merész dolog kijelenteni azt hogy mi miről beszélgetünk a konfival kapcsolatban így egy hét távlatában. Az tény hogy egy központi téma a dicsőítés egy-egy beszlgetésben, de ott sem igazán úgy ahogy azt te látod.

És akkor elékeztünk az "ős" problémához. hogy ez buli, hogy itt lehet táncikálni, tapsikolni. Minden gondolatomat kifejezi Bolyki László: Milyen zenét szeret az Isten c. könyve.
ha igényt tartasz rá, nagyon szívesen küldök Neked egy példányt.
Te el tudod képzelni hogy visszajön Jézus ítéletet hirdetni, bemegy egy alkalomra ahol szól az orgona, szól a harmónium, vagy egy szál gitár, vagy úgy csöndesen, általad alázatosnak titulált módon folyik a dicsőítés és azt mondja, hogy na igen! ez az!? gyertek velem a mennybe. és bemegy egy másik alkalomra ahol szabó balázs vagy szomor máté ugyanolyan lelkülettel, imádattal dicsíéri Istent mint az előző helyen, csak éppen a hangszere mögött ugrál, vagy tapsol, vagy nevet és akkor azt mondja Jézus NANA!!! az én atyámnál nincsen jókedv! szabadásg? na az meg végképp! Irány a pokolba.
Na én ezt valahogy nem tudom elképzelni.
Amit Isti is írt, és amit Te is biztosan tudsz és vallasz is. Isten azt nézi ami a szívben van.
És hadd mondjak még olyat is, hogy én nagyon örülnék ha egy ilyen alkalmon mint pl a konferencia volt jönne vissza Ő. Beállna mellém tapsolni, "ricálni", és beülne melléd csendben magasztalni az Urat.
És letérdelne mellém is magasztalni az Urat.
Hogy megint csak a teljes kép hiányát hozzam fel, az írásodból hiányolom azt a részt amikor arról írsz hogy a konferencia résztvevői hangszerek nélkül, torkuk szakadtából dicsérték az Urat. Vagy lehet hogy nem nézted végig a közvetítést, elnézést, nem tudom.

És ezen változtatni nem tudok, nem is akarok, de sajnálatos dolognak tartom hogy, hogy ítélkezel mások felett azzal a kijelentéseddel hogy mindez ami ott folyt, az Úr Nevében volt, és ez szomorú.
De nem sértődtem meg, még csak nem is szívtam mellre a dolgot, mert a két szememmel láttam hogy Isten végezte a munkáját, életek fordultak meg, változtak meg. Ennél több nem kell.
Sok embernek sok minden nem tetszett, de nekem ez legitimálja a hétvégét. Hogy Isten országa tovább nőtt a hétvégén!

És hogy mi számít tisztátalan dolognak amit mi behozunk az istentiszteletünkre. ez megint csak megérne egy misét, de erre is választ ad a már feljebb ajánlott könyv.

Én is elnézést kérek ha valakit megbántottam, nem az indulat hajtott. Végre egy jó hely ahol eszméket, gondolatokat cserélhetünk.

üdv:máté

Névtelen látogató képe

Elnézést kérek mindenkitől,

Elnézést kérek mindenkitől, akinek sértő lenne ez a bejegyzés, de mind kívül álló, aki nem volt jelen a konfin csak aki, a fel töltött anyagot és bejegyzésekből véleményezhetek
Lehet hogy sokan majd egy puritán embernek fognak tartani, de ami fontos, hogy az Úr gyermeke vagyok. Hála az Úrnak, hogy nálunk, Erdélyben még a gyülekezetünket nem az indulatok, és nem emberi személynek a felmagasztalása (zenészé, vagy lelkipásztoré) jellemzi egy - egy alkalmat, hanem az Úr Jézus Krisztus alázattal való dicsőítése imádata. A látottak, és a leírtak alapján nem azt láthassa egy kívül álló, hogy napok multán is a fiatalok arról beszélnének, hogy hányan tértek meg, vagy hogy hányan újultak meg. Talán a roma fiatalember bizonyságáról, hogy hogyan végezte el a munkát az Úr Jézus. Sajnos ma már az elvilágiasodás jellemzi egyes gyülekezeteket és az Úr Jézus Krisztus, ki marad és a fiatalság a fel dobott hangulatról, a jó zenéről, a hangerőről tud csak írni, csevegni. Ennyi maradt csak meg az egészből. Viszont hajlamosak, arra hogy egy lelkészt vagy misszionáriust ki csúfoljanak vagy kicikizzenek mert, elmondja az igazságot. Viszont a zenekar vezetője fel magasztaltatik. Sajnálatos, hogy egy- egy alkalom ma már egy jó bulinak tűnik, mert jól lehet tapsikolni, vagy esetleg lehet ricálni, és ezt mind az Úr nevében. Szomorú.
Úgy gondolom, Isten trónja előtt mikor meg kell állni fiatalnak vagy idősnek akkor nem fog senki tapsikolni meg hasonló dolgokkal fel turbózva előállni. A szerénység az alázatosság kellene jellemeze egy hivő ember életét készülve a nagy találkozásra. A jelenlegi életünk előképe kellene, legyen a mennyországi életünknek ahol egy nagy istentiszteleti alkalom zajlik és oda semmifajta tisztátalan dolog, nem juthat be. Gondolkozz el, ma, ha az Úr Jézus földön járna, akkor egy - egy alkalmon hogyan viselkedne.
M.A.

Névtelen látogató képe

Kedves M.A.! Te is egy külön

Kedves M.A.!

Te is egy külön szemszögből nézed a dolgokat. Neveltetés, gyülekezeti háttér, társadalmi háttér... Mindenkinél más. Nálad, és nálam is.
És ez így jó. Addig, amíg nem akarjuk meggyőzni egymást arról, hogy NEKEM van igazam... Én nem szeretnék senkit meggyőzni erről.

A taps, a tánc, a térdreborulás, a kézfelemelés, az elcsendesedés, és az ünneplés is mind-mind benne van Isten Igéjében. És mindennek van helye.

Bízom abban, hogy nem a zenekarunk, és nem én lettem felmagasztalva a hétvégén... Annál jobban Istenre mutatni, mint ahogy tettem azon a hétvégén, én sajnos nem tudok - de Isten látja lelkemet, mindent beleadtam, hogy Őt helyezzem középpontba. Nyilván olyan nincsen, hogy valami mindenkinek tetszik... Nem is várom el.
Csak annyit kérek, az vesse rám az ítélkezésével az első követ, aki tökéletes.

Jeleztem korábbi beírásomban is, hogy küzdelmes, de boldog hétvége volt... Sokat tanultam én magam is. Remélem, mások is.

Minden jót,
Balu

Névtelen látogató képe

ui.: én szeretem őket, így

ui.: én szeretem őket, így is. :)

Boros Dávid képe

Én is örülök, hogy leírtad a

Én is örülök, hogy leírtad a gondolataid, melyről már beszélgettünk, ha nem tévedek :)
d

Névtelen látogató képe

5 x-en túl vagyok, túl

5 x-en túl vagyok, túl legalább 15 konfin, és úgy tűnik, nincs új a Nap alatt. A hangerőt mindig kifogásolták, de ez nem sokat változtatott ezen a helyzeten. Aki eljött a de.-i alkalomra, tudta, mire jön, ha botránkozni akart, akkor kár volt jönnie, ha épülni, akkor azt lehetett. A hangerő ebbe a stílusba belefér, ám a tanítások és az imádkozások alatt csend volt, olyan, mint ami már régen nem volt. Ami engem megfogott, az a fiatalok lelkes, örömteli, és ha kellett mélyen átélt éneklése. Jó lenne ezt a lelkesedést látni az én, vagy a még idősebbek generációjában. Az örökös kritizálással, nem mutatunk jó példát, inkább bátorítani kellene a fiatalokat.

Névtelen látogató képe

Sziasztok, Isti vagyok,

Sziasztok, Isti vagyok, Kiskőrösről.(másoknak is praktikus nevet írni, ez így korrekt)

Örülök annak, hogy ez a dicsőítő csapat jött el a konfira, akiket Isten ide küldött és, hogy ilyen lelkesek voltak Isten felé, igékkel és énekekkel buzdítottak minket!
Remélem, hogy a következő években még lelkibb, még Isten közelibb lesz a konferenciának ez a része! A saját véleményem most nem számít, de vajon Isten, vajon Jézus Krisztus mit gondol a dicsőítésünkről, mit gondol Isten az igehírdetésünkről, mit gondol az igehallgatásunkról?

Vajon Isten milyen szolgálatot kedvel? Melyik és milyen a legszimpatikusabb neki?

Meggyőződésem, hogy Jézus Krisztus azt nézi, hogy a szívünkben mit vált ki az, amit teszünk, ahogy tesszük és, hogy a tetteink másokban életében milyen változást hoznak!
Ha zavaró a szolgálatunk a hanghordozásunk miatt-beszéljünk szelíden, de határozottan!
Ha tudjuk előre, hogy könnyen megbotránkozunk-kerüljük el az ilyen helyzeteket és imádkozzunk azért, hogy jobban szeressük a felebarátainkat!
Ha az életünk "too much" másoknak, mert úgy nyomjuk magunkat- éljünk alázatosabban és legyünk nyitottabbak arra, hogy a másik még lehet, hogy nem ezt a stílust szereti vagy még nem tart ott, ahol mi- mi mélyről jöttünk-legyünk türelmesek és szeretetteliek!
Ha az Isten imádatunk lényegét veszti, mert régi, ma már nem közérthető szokásokon, hagyományokon alapszik és így gátat képez abban, hogy Istenhez valóban közel vigyen minket vagy másokat, akkor "updateljük", fordítsuk le 2011-es magyarra (de attól ne világira, hanem tanuljuk meg Jézustól, hogy Ő alázatos és szelíd szívű!!!)
Ha az Isten imádatunk olyan modern, és élvezetes, hogy azon egy hitetlen is teljesen jól érzi magát, szinte mintha "jó buliban" lenne, anélkül, hogy megérintené az, hogy itt Istenről van szó és ő távol van még Tőle, akkor gondolkodjunk el, hogy Isten vagy a jó hangulatunk az, akit ténylegesen imádunk?

Nagyon hálás vagyok az Úrnak, mert a múlt hétvegén érzem azt, hogy mennyire szeret titeket, engem és hogy milyen fontosak vagyunk Neki, aki teljességben, örömben, Isten közelségében és teljes boldogságban él!
Szeretem az Úr Jézust, a Megváltómat és még inkább ezt akarom tenni most és a következő órában is!
Sok öröm és sok áldás ért ezen a konferencián, engem elsősorban a személyes bizonyságokból, ahogy mások Istenbe vetett hitét láttam, legyen az bárkié, akivel találkoztam a konfi kapcsán!
Éreztem és láttam, ahogy az Úr változtatja több ember és a saját szívemet is! Örülök mindenkinek, akit Isten hozott elhozott erre a hétvégére, valakik valakiknek kellemetlenséget okoztak is, mert Istennel i lehetőségük volt találkozni!

Biztatlak titeket, hogy Isten nézőpontjából nézzétek az életeteket és másokét is, mert a saját stílusunk úgyis megváltozik, a Megmentőnké sosem, a mi véleményünk velünk együtt elmúlik és kevesen emlékeznek rá, de az Ő szava egy egész világot teremt, máskor pusztít el és új életet hoz létre, örök életet ad!

Én ezt a szót akarom hallani, Istennek ezt a jelenlétét érezni minden ember szolgálatában, akár hétköznapi, akár konferencia, akár vasárnap van!

Elnézést azért, mert hosszú voltam, az Úrból én most ennyit értettem meg, remélem ezzel másokat nem vetek vissza és bocsánatot kérek attól, aki nem egyezi ezzel!
kívánom, hogy:
"Érezzétek, és lássátok, hogy jó az ÚR! Boldog az az ember, aki hozzá menekül."
-Isten kiválasztott szolgájának szavaiból-

Ti hogyan gondolkodtok erről?
Írjatok, ha építő!

Az Úr Jézus áldjon meg titeket! :)

Névtelen látogató képe

Isti, Szerintem elég jól

Isti,
Szerintem elég jól megfogtad a lényeget!
Én is azt vallom, hogy Isten szempontja a fontos...

Azonban elméletből annyira kitűnőek vagyunk mi keresztények... De hát, cselekedetek nélkül nem sokat érünk - és itt jön a bibi :-)
A külsőség, a tettek, a mozgás, a hanghordozás, stb. mindenhol más lesz.
Ifiben, gyüliben, sőt, minden egyes embernél is! Mert különbözőek vagyunk.
Tehát a külsőségben lehet, hogy soha az életben nem fogunk megegyezni.
De tényleg annyira fontos ez? Remélem, hogy nem annyira fontos a külsőség,
hogy ezek miatt újabb szakadásokról, szakításokról kelljen hallanunk...

Áldás, békesség - józanság.
Balu

Névtelen látogató képe

amint látom, ebből a "jajj

amint látom, ebből a "jajj túl hangos volt a dicsőítés" dologból még mindig nem sikerül kiszakadnunk, de azért jó úton haladunk! meg hogy a dicsőítés a központi "vitatéma" még mindig egy-egy konfi után. - amúgy pl nem tudom hogy a vasárnapi előadó mért kiabálta végig az igehirdetését meg az előző esti evangélizációját... ha hangerőnél tartunk; a fúvószenekarokat meg nem kell bemérni. elég a fül!

Balázsék nélkül részt vehettünk volna egy jóóó kis langymeleg konferencián. lett volna egy kis uzsonna, egy kis rekeszmászás, meg lettek volna az előadások - amik extra jók voltak! - lehetett volna egy kis szolid, visszafogott, esetleg dob nélküli dicsőítés és akkor a fiatalok nagy része a dics. alatt mondjuk a panamában lett volna, vagy az udvaron, vagy beszélgettek volna a padban míg véget nem ér az adott programpont.
Nem helyezem az isten általi énekélést -dicsőítés- az Isten általi beszéd -igehirdetés-elé. - de fordítva sem!!! - Viszont azt be kell látni, hogy pl egy ilyen dics. nélkül ahogyan azt a Balázsék végezték, a konferencia igencsak lapos és langymeleg lett volna. Mint ahogy ez lenne más konferencián is egy ilyen csapat nélkül.
Azt meg kétlem hogy pont ennek a zenekarnak ne lehetne megmondani hogy kicsit halkabban játszanak, akik református templomokban is szoktak koncertezni.

Egy nagyon áldott, megtérést elősegítő konfin vehettünk részt szerény véleményem szerint. Mindent köszönök, elsősorban Neki!

Névtelen látogató képe

Sziasztok, Balu vagyok... a

Sziasztok,
Balu vagyok... a fura hajú, és fura mozgású, hangos fiú :-)

Őszintén bevallom, nagyon sajnálom, hogy névtelenül jön több komment is...
főleg, amelyek pozitívan állnak ki az általam, általunk képviselt stílus mellett.
Szívből remélem, előbb-utóbb a külsőségeken túl tudunk lépni, és észre tudjuk venni, hogy a XXI. században élünk, amikor is a fiatalság már más, mint volt akárcsak az én tinikoromban, pedig az alig 10-15 éve volt...

Érdekesnek tartom azt is, hogy negatív kritikával eddig senki nem illetett bennünket - nekünk legalábbis senki nem mondta személyesen (talán félnek tőlem/tőlünk?) :-)
Pozitív visszajelzést viszont számolatlanul kapunk facebook-on, sms-ben, telefonon, vagy éppen e-mailben.

Én személy szerin életem 3 legnehezebb szolgálati napjának tartom a kőrösi hétvégét, ugyanakkor életem egyik legmeghatározóbb, és legboldogabb 3 napjának is. De ez talán majd egyszer egy külön fórum, vagy blogbejegyzés története lesz...

Isten áldását kívánom mindannyiunk életére,
Hajrá Kiskőrös!
Balu

Boros Dávid képe

Kedves Jóbarát! Én magam is

Kedves Jóbarát!
Én magam is küzdök magamban, miként kerülje el a konferencia a lapos és langymeleg jelleget. Ez valóban fejtörést okozott nekem is.
Másrészt nem érzem magam folyton háklisnak a hang miatt... de lehet hogy az leszek :)
Veled ellentétben én az Isten általi igehirdetést viszont az Isten általi énekélés elé helyezem. Ennek oka, hogy az Újszövetségben utóbbiról szó van kb. ötször, előbbiről 1200-szor (tippeltem). Az Isten szaváról tudjuk: "Az ég és a föld elmúlik, de az én beszédeim nem múlnak el." Ma esti ige volt amúgy Mk 13, 31. Szerintem vigyáznunk kell, hogy amíg a katolikusokat sokszor megítéljük, látva következményeit annak, hogy az Ige mellé emeltek valamit (hagyomány),addig mi ne tegyük ugyanezt a tapasztalattal vagy hogy hogyan éreztük magunkat (posztmodern kulcsfogamaink ugye).
Szeretettel
d

Névtelen látogató képe

Az Igehirdetés éppolyan

Az Igehirdetés éppolyan fontos, mint Isten magasztalása...Tekintve, hogy a Mennyben nem örök prédikálás lesz, hanem Isten imádata.
Mindenesetre drukkolok, hogy a dogma és a megszokások/elvárások egyszer végre felülíródjanak egy Istentől jövő meglátogatás következtében... csak ugye, amíg a programjainkban megszabjuk, ki, mikor és mit csinálhat (ember és Isten egyaránt...), addig túlzott áttörést nem remélhetünk...
A legjobb megoldás mindenre a dicsőítés - mert ez egyfajta ADÁS. És amíg adunk Neki, addig sem magunkkal foglalkozunk.
Szerintem.

Szomor Máté képe

"Tényleg! Vasárnap a

"Tényleg! Vasárnap a gyülekezetünkben láttam Mátét, meg is lepődtem, hogy a zenészeink, énekeseink egy része Kiskőrösön, ő meg itthon. Bocsánat: nem ismerem a helyi, kiskőrösi, nem keresztyén "srácokat", sem a szívűket...tévedtem."

ez a hozzászólás pontosan mit takar?:)

Névtelen látogató képe

Gyurik Mátéról volt szó.

Gyurik Mátéról volt szó.

Boros Dávid képe

Úgy érzem, hogy Balázsék és a

Úgy érzem, hogy Balázsék és a hangostó fiúk is jó munkát végeztek szakmai alapon. Ezt egy pillanatra sem vonom kétségbe, már csak azért sem, mert nem értek mesterségükhöz. Viszont a magam "szakmai hozzáállásával" kapcsolatban vannak kérdéseim, ezt próbálom most újra gondolni. Sanyi, örülök, hogy benézel ide, ez nekem bátorítás, semmi baj a tévedésért, a nem keresztyén "srácok" is jó szívvel végezték a munkájukat, csak az összhatás - beleértve saját személyemet is - volt számomra visszás.

Névtelen látogató képe

Kedves Dávid! Régóta

Kedves Dávid!

Régóta figyellek. Úgy gondolom, hogy sok mindenben a jövő vagy!
Tetszik a "szíved". Az, hogy bizonyos témák, meg hogy néha a kiskőrösi atyafiak lenyomnak, hát, az meg kinőhető. Csak idő kérdése szerintem.

áldást neked,
Isten kedveltje,
sanyi

Boros Dávid képe

Kedves Sanyi. Nagyon kedves

Kedves Sanyi. Nagyon kedves tőled, igyekszem tiszta szívvel szolgálni. Nagyon örülök, hogy a kiskőrösiek nagy szeretettel vesznek körül, és otthon érezzük magunkat.

Borzási Csaba képe

A konfin egyszer sem vettem

A konfin egyszer sem vettem részt, és vissza se néztem végig, csak belenéztem az első nap előadásába, azonban nagyon örülök a roma misszió elkezdésének!
Emlékszem Zozóra, amikor először vett részt keresztyén táborban a hargitán. Hosszú befont haj, vad, csintalan, betöretlen csikós stílus, de aztán az Úr elhívta őt és azóta hatalmasan munkálkodik életében és általa mások életében.
Szóval kívánom, hogy Isten áldja meg munkátokat!

Boros Dávid képe

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ, de jó, hogy

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ, de jó, hogy valaki reagál a cigánymissziós hírekre. Bárki vagy, örömet szereztél. És kérem az imatámogatásod, most jön Isten munkája, mi csak a kettőspont vagyunk:

Névtelen látogató képe

Haliho! Közelrõl ismerem az

Haliho!

Közelrõl ismerem az összes zenészt. Meg a hangosítókat is. Meg a szívüket is. Teljesen biztos vagyok abban, hogy a teremhez, a jelenlévõk létszámához igazítottak mindent. Sehol sincsenek egy igazi, baptista fúvós találkozó decibeljeihez képest...

Áldást,
Szenczy Sándor

Névtelen látogató képe

Válaszolnék az előző

Válaszolnék az előző hozzászólásra.
Nem Dobozi Sándor vagy Gyurik Máté hangosítottak, hanem Kiskőrösi, nem keresztény srácok.
Nekem hangos volt.
Az is igaz hogy nem lenne jó ha ez maradna meg bennünk a mondanivaló helyett...:)

Szabó Zoltán

Névtelen látogató képe

Tényleg! Vasárnap a

Tényleg! Vasárnap a gyülekezetünkben láttam Mátét, meg is lepődtem, hogy a zenészeink, énekeseink egy része Kiskőrösön, ő meg itthon. Bocsánat: nem ismerem a helyi, kiskőrösi, nem keresztyén "srácokat", sem a szívűket...tévedtem.

Új hozzászólás beküldése

  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • Engedélyezett HTML jelölők: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.

További információ a formázási lehetőségekről

CAPTCHA
A kérdés azt vizsgálja, hogy valós látogató, vagy robot szeretné az űrlapot beküldeni.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.