Technikai információk

Megjelenítés

Honlapunk megtekintéséhez minimum 1024x768 képpont (pixel) felbontású, színes monitorbeállítás javasolt.

A szép megjelenítéséhez olyan böngészőt ajánlunk (pl. Mozilla FireFox, Google Chrome, Opera, Internet Explorer 8+), mely a szabványok szerint kezeli a stíluslapokat (CSS, Cascading Style Sheets), valamint a JavaScript-eket - bár a használathoz ezek egyike sem feltétlenül szükséges.

Akadálymentes használat

A web-oldalak kialakításakor igyekszünk igazodni a Word Wide Web Consortium technológiai ajánlásaihoz, hogy oldalainkat a csökkent képességgel élők (pl. mozgáskorlátozottak, felolvasó programot használó vakok és gyengén látók) információvesztés nélkül elérhessék. Továbbá igyekszünk figyelembe venni más hátrányos helyzetű (pl. diszlexiás, színvak, vagy epilepsziában szenvedő) látogatóink speciális igényeit is.

Adatvédelem

Az oldalakon működő JavaScript programok és a számítógépen tárolt cookie (süti) fájl kizárólag kényelmi funkciókat nyújtanak. Sem számítógéped rendszeréhez, sem az fájljaidhoz, állományaidhoz nem férhet hozzá, kárt nem tehet.

A látogatók által megadott személyes adatokat és információkat titokként, bizalmasan kezeljük, és az 1992. évi LXIII. számú adatvédelmi törvény értelmében harmadik fél részére semmilyen formában és semmilyen körülmények között nem adjuk át, még statisztikai célokra sem.

Mivel a fórumbeszélgetések, hozzászólások, blogbejegyzések az interneten nyilvánosak, visszakereshetők, ezért kérünk, hogy itt ne írj és ne adj meg magadról - sem másokról - bizalmas és személyes jellegű információkat, fotókat. Lelki vagy egyéb segítségnyújtáshoz inkább privát e-mailben, telefonon, vagy személyesen vedd fel velünk a kapcsolatot.

Segédprogramok

Munkánk során igyekszünk magyar nyelvű, szabad szoftvereket használni, melyek bármely célra ingyenesen használhatók. Ezeket bátran ajánljuk felhasználóink figyelmébe is.

A közzétett dokumentumok (nyomtatványok, űrlapok) megnyitásához szükség lehet egy olyan programra, mely a ".pdf" kiterjesztésű dokumentumokat jeleníti meg (pl. Sumatra PDF, vagy Acrobat Reader). A ".doc" és ".xls" kiterjesztésű fájlokat szövegszerkesztő és táblázatkezelő programok nyitják meg (pl. LibreOffice). A ".zip" fájlok kicsomagolásához tömörítő programra lehet szükség (pl. 7-Zip). A letölthető hangfelvételek és letölthető videofelvételek lejátszásához szükség lehet a számítógépre telepített lejátszóra is (pl. VideoLAN).

Az élő közvetítések figyeléséhez és az archív videók megtekintéséhez Flash Player szükséges, amit a böngészőhöz esetleg telepíteni kell.

Ha bármilyen jellegű kérdés, észrevétel merülne fel, vagy hibát észlelnél, kérjük, írj nekünk.